De revolutie die Windows 10 heet

  • Geplaatst op
  • 0

Blaast Microsoft binnenkort de hele concurrentie in de smartphone industrie omver? Met het lanceren van Windows 10 doet het bedrijf in ieder geval een vurige poging om het hart van de consument te veroveren.

De revolutie die Windows 10 heet

Blaast Microsoft binnenkort de hele concurrentie in de smartphone industrie omver? Met het lanceren van Windows 10 doet het bedrijf in ieder geval een vurige poging om het hart van de consument te veroveren.

Fris en vooruitstrevend

Het nieuwe besturingssysteem zal de flop van de Windows Phone moeten doen vergeten. En wanneer de voortekenen juist zijn zal dat zeker lukken. Windows 10 doet een serieuze poging om meerdere applicaties en apparaten te integreren in een overzichtelijke digitale omgeving. Zo moet het straks mogelijk zijn om je smartphone met alleen een HDMI kabel, keyboard en muis om te toveren in een goed lopende computer. Alle Windows 10 apps synchroniseren op de verschillende apparaten en zodoende wordt het mogelijk om bijvoorbeeld je Office werkzaamheden net zo makkelijk op de smartphone uit te voeren. Hiernaast blijkt uit cijfers van de IDC (International Data Corporation) dat de verkoop van Desktop computers drastisch daalt terwijl de smartphone markt maar blijft groeien. Met een smartphone die dankzij Windows 10 bijna alle functies van een PC over kan nemen lijkt Microsoft dus goud in handen te hebben. Deze gegevens zorgen er uiteraard ook voor dat de zakelijke markt met verhoogde interesse naar de lancering van Windows 10 kijkt.

Haken en ogen

Optimistische marktanalisten reppen al van ‘het herdefiniëren van de smartphone en pc zoals we die nu kennen’. Toch zitten er nog wel wat haken en ogen aan de lancering van Windows 10 voor de smartphone. Microsoft moet met name nog een goede strategie vinden voor het ontwikkelen van de hardware. Immers, wat is een revolutionair besturingssysteem zonder een goed apparaat? Ondanks het feit dat Microsoft zelf bezig is met de ontwikkeling van een aantal toestellen voor Windows 10, is het voor onze Amerikaanse vrienden moeilijk om de software in hun eentje groot te maken op de mobiele markt. Dit is ook de reden waarom ze enkele fabrikanten hebben gevraagd om hierin samen te werken. Onder andere HTC heeft al laten doorschemeren later dit jaar een nieuw toestel met Windows 10 op de markt te brengen. Het is dus nog even afwachten, maar wanneer deze eerste smartphones aanslaan kan het balletje zomaar gaan rollen en kan de consument inderdaad een nieuw tijdperk van de smartphone betreden.

 

Blijf voor meer informatie over de ontwikkeling van de Windows 10 telefoons onze site in de gaten houden. En uiteraard geldt: Wanneer je besluit over te stappen op een nieuwe Windows 10 smartphone, verkoop dan je oude exemplaar op verkoopjemobiel.nl!

Verkoop hier je windows telefoon.
http://www.verkoop-je-mobiel.nl/verkoop-nu/nokias-verkopen/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.