Samsung Galaxy Alpha

  • Geplaatst op
  • 0
Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha


Nieuwe Koreaanse klapper?

Een tijdje geleden heeft Samsung zijn Galaxy Alpha onthuld. Met een flitsend metalen frame, superslank design en nieuwe specificaties kan deze smartphone zich wellicht de grootste uitdager van de Iphone 6 noemen.


Design

Wanneer we de Galaxy Alpha eens goed bestuderen starten we natuurlijk met het beoordelen van het design. Wat direct opvalt is dat de Alpha met 6,7 mm onvoorstelbaar dun is wanneer we hem vergelijken met zijn dikke broer (Galaxy S5 – 8,1 mm) en gezette concurrent (Iphone 5S – 7,6 mm).
Langs de omtrek van de telefoon is de Galaxy Alpha voorzien van een metalen band, vergelijkbaar met de Iphone 5S. Toch heeft Samsung het zo geliefde polycarbonaat niet geheel verbannen zoals we kunnen zien bij de verfijnde achterkant. Door deze wijzigingen in het materiaal voelt de Alpha veel ‘luxer’ aan dan de Galaxy S5.

Aan de achterzijde van de telefoon bevinden zich naast elkaar de camera en flitser en net daaronder een hartslagmeter welke gekoppeld is aan de ‘S Health app’ op de telefoon.
De afmetingen van de Galaxy Alpha zijn 132,5 x 65,5 x 6,7 mm en het gewicht is slechts 115 gram, waardoor deze smartphone qua afmetingen en gewicht dicht bij de Galaxy S2 in de buurt komt.


Display
Waar de eerste berichten rond de Galaxy Alpha aangaven dat de telefoon geleverd zou worden met een QHD resolutie display meldden latere berichten dat het bij een miezerige 720p display zou blijven. Naar nu blijkt krijgen deze laatste berichten helaas gelijk. De Alpha is voorzien van een 4,7-inch Super AMOLED-scherm en heeft een resolutie van 1280 x 720. Dit betekent dat de smartphone een pixel dichtheid van slechts 313 ppi heeft. Lager bijvoorbeeld dan de Iphone 5S en niet eens in de buurt komend van de Galaxy S5 en co.
Hoewel de telefoon er dankzij de Super AMOLED technologie een kleurrijke ervaring van maakt kan en moet Samsung op dit gebied nog veel winst maken.

Power en snelheid
De display mag dan teleurstellend zijn, de processor is dat zeker niet! Samsung heeft de Alpha uitgerust met een quad-core 2,5 GHz processor en dat zorgt voor zoveel kracht en snelheid dat je alle apps en games moeiteloos kunt gebruiken. De telefoon wordt standaard uitgerust met Android 4.4.4 KitKat en daarbij voegt Samsung enkele eigen features toe, zoals S Health, Quick Connect en de Ultra Power Saving Mode.


Camera
De Samsung Galaxy Alpha is voorzien van een 12MP camera aan de achterzijde en een 2.1 frontcamera. Hiermee staat de Alpha tussen de Galaxy S5 (16MP, 2,1MP) en de Galaxy S5 Mini (8MP, 2,1MP). Met deze camera troeft de Galaxy Alpha  de camera’s van de Iphone 5S en de te verwachten Iphone 6 (beide 8MP) duidelijk af .
Samsung heeft een paar camera-functies toegevoegd aan de Galaxy Alpha, zoals de Dual Camera, Beauty Face, Panorama-modes  en HDR. Daarnaast is het mogelijk om de camera aan de achterzijde Ultra HD 4k video’s (3840 x 2160 at 30fps) vast te leggen.


Release datum en adviesprijs

Waarschijnlijk zal de verkoop van de Galaxy Alpha medio september starten in Nederland. Samsung heeft bevestigd dat de verkoop in Groot-Brittannië zal starten op 12 september. Rond die datum kunnen we de smartphone in Nederland ook verwachten. De telefoon is reeds in de voorverkoop beschikbaar bij diverse web shops en telecombedrijven. De adviesprijs van de Galaxy Alpha is vastgesteld op 599 euro.
 
Wat is mijn Samsung waard?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.