HTC One M8 Review

HTC One M8 Review

Eind maart kondigde HTC de komst van hun nieuwe vlaggenschip aan, de HTC One M8. De lang verwachte smartphone is nu op de markt. Maar was de telefoon het wachten waard?


Design

De M8 is qua design gelijk aan de gehele HTC One reeks, maar heeft wel enkele toevoegingen waardoor hij toch verschilt met de HTC One en de M7. Het metalen design komt overeen met zijn voorgangers, maar door enkele kleine aanpassingen zoals het vervangen van de plastic zijkanten door metaal en het creëren van robuustere rondingen ontstaat er toch een nieuwe look. De telefoon is beschikbaar in de kleuren ‘Gunmetal Grey’, ‘Artic Silver’ en ‘Amber Gold’. Eerstgenoemde donkergrijze kleur heeft onze voorkeur. De Artic Silver-kleur oogt wat kitscherig en de Amber Gold-versie neigt eerder naar bruin in plaats van ambergoud.


Groter scherm

De M8 heeft met 5-inch een groter scherm dan zijn voorganger. De M7 moest het namelijk nog met een 4,7-inch scherm doen. De resolutie blijft met 1920x1080 pixels hetzelfde hetgeen resulteert in 441ppi. HTC heeft de verzadiging van het scherm iets verhoogd waardoor de kleuren meer van het scherm spatten dan bij de voorgangers. Op de telefoon levert dit ogenschijnlijk mooie foto’s op, maar wanneer je ze overzet naar de PC vallen ze weer tegen omdat dan de natuurgetrouwe kleuren meer naar voren komen. Overigens heeft deze verzadiging geen invloed op de kwaliteit van het scherm. Die is top, zoals we gewend zijn van HTC.


Langere batterijduur en sneller

HTC heeft de M8 behoorlijk verbeterd wanneer het gaat om de capaciteit van de batterij en de snelheid van de processor. Waar de M7 nog een 2300mAh batterij had doet de M8 het met een 2600mAh versie. Ook het verschil in de processor valt op wanneer we de M8 naast zijn voorgangers leggen. HTC levert de M8 met een 2.3GHz Quad-core QS 801 processor. Ter vergelijking: de M7 heeft een 1.7GHz Quad-core QS 600 processor. Lang leve de power en snelheid dus bij de M8!

Camera

De kwaliteit van de foto’s is altijd een gevoelige kwestie bij de HTC telefoons. Bij de M8 gebruikt HTC nog steeds de lichtgevoelige  4 ultrapixel-camera die ook bij de voorgangers dienst doet. De nieuwe Snapdragon 801-chip en verbeterde flitser zouden bij de M8 voor foto’s van hogere kwaliteit moeten zorgen. We moeten stellen dat de kwaliteit van de foto’s geschoten met de M8 in orde is, maar nog steeds achterblijft bij de camera’s van de concurrenten. In donkere omgevingen presteert de camera goed, maar bij normaal licht blijft de camera van de M8 achter. Aan de voorzijde is een 5 megapixel-camera met een groothoeklens aanwezig. Hiermee kun je selfies in hoge kwaliteit schieten: een functie die HTC ook direct in zijn software implementeert met de speciale selfie-modus. Dankzij de groothoeklens maakt de M8 het makkelijker om een selfie met meerdere personen te maken.

Software

De M8 draait net als veel andere nieuwe smartphones op Android 4.4.2 KitKat en Sense 6, de opvolger van het succesvolle Sense 5. ‘The sixth sense’ zorgt net als Sense 5 ervoor dat de gebruikservaring weer verbeterd wordt. Het is een mooiere versie dan de vorige en zorgt absoluut voor een kleurrijk gebruikersgemak.


Andere features

HTC heeft nog enkele spitsvondige features aan de One toegevoegd. Naast het twee keer tikken op het scherm om de smartphone te activeren, kun je nu ook de telefoon horizontaal draaien waarna je door een druk op de volumeknop direct de camera-app opstart. Een ander foefje is het automatisch beantwoorden van een oproep als je het toestel naar je oor brengt. Ook is er nu ruimte gemaakt voor een MicroSD-kaart-slot voor kaartjes tot en met 128gb.
Met dergelijke kleine handigheden maakt HTC zijn nieuwe toptelefoon net wat slimmer zonder te veel onnodige features toe te voegen. Ook niet verkeerd: de 50GB gratis Google Drive-opslag  die je bij de aanschaf van een HTC One M8 krijgt.

Conclusie

Het antwoord op de vraag ‘Was de M8 het wachten waard?’ kunnen we zeker met een ‘ja’ beantwoorden. HTC heeft zijn One op nagenoeg ieder punt verbeterd. Onze Taiwanese vrienden hebben een kleurrijke smartphone afgeleverd met een krachtige en snelle processor. Het scherm is van topkwaliteit en de software is absoluut verbeterd. Zelfs de achilleshiel van HTC, de camera, is zo slecht nog niet. Toch blijft dit wel het grote nadeel van de HTC One M8. Met een goede camera zou de nieuwe toptelefoon van HTC perfect zijn. Toch biedt de M8 zowel de gebruiker als HTC veel potentie en mogelijkheden op succes.

Links

www.htc.com/nl/smartphones/htc-one-m8/

Auteur: A.J. Schaaf

Typhone algemeen 468x60


Mijn eigen HTC verkopen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.